Milèstre BV
Mar 22, 2018

Crossplatform native development met Xamarin


Wij ontwikkelen apps, dat weten de meesten van jullie waarschijnlijk wel. Maar dat wij dit doen met behulp van het Xamarin platform was misschien nog niet bekend.

Xamarin stelt ons in staat om native Android, iOS (en Windows Phone) apps te ontwikkelen met een gemeenschappelijke broncode en programmeertaal, namelijk C#. Dit scheelt in ontwikkeltijd, beheer en dus kosten aangezien we niet 2 apps (voor de verschillende besturingssystemen: iOS, Android) vanaf scratch hoeven te ontwikkelen en te beheren.

Wat is Xamarin?

Xamarin is een platform van Microsoft waarmee een ontwikkelaar een groot deel van de code maar één keer hoeft te schrijven voor zowel iOS, Android en Windows Phone.

Een app die ontwikkeld is met Xamarin heeft een native User Interface (UI) en gebruikerssnelheid zoals je gewend bent van alle andere bekende apps die ontwikkeld zijn in de programmeertaal voor een specifiek besturingssysteem (C++/Swift of Java).

Voordelen Xamarin:

  • - Native User Interface; herkenbare UI voor de gebruiker.
  • - Native snelheid; de snelheid en navigatie binnen de app is nagenoeg gelijk aan een app die speciaal is gemaakt voor iOS of Android.
  • - Hergebruik van de code; 75% van de code is hetzelfde. Dit scheelt aanzienlijk in doorlooptijd van de ontwikkeling
  • - Eén omgeving voor de ontwikkeling van apps voor meerdere platformen.
Afbeeldingsresultaat voor xamarin

Er maken ongeveer 1.4 miljoen ontwikkelaars gebruik van het Xamarin platform over de hele wereld. Een aantal bekende apps die met Xamarin zijn ontwikkeld:

  • - EasyJet
  • - NS Reisplanner
  • - Pinterest
  • - Slack

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten.

About us

Milèstre is a digital development agency based in Maastricht and operating all over the world. Since 2003 we build software solutions together with established companies and great startups. During the years we have developed a process that enables us to transform ideas into meaningful, intelligent and designfull experiences for mobile and web. A process where strategy, design, development and user experience are playing an important rol.

 

Contact us

Milestre BV
Ambyerstraat Zuid 82
6225 AJ Maastricht
Netherlands

Tel: +31(0)43 - 4070780
Email: info@milestre.nl
Recent Posts

© Copyright 2019 - Milestre BV
Top